STARTEN I 90’erne

Playmobillands historie starter med salg af julekalendere i 1990’erne. Hos Raaschou’s Elektronik og El-service tiltrak et Playmobil modeltog i et snedækket landsskab kundernes interesse for Playmobil. Eventyret sluttede i 2017 foreløbigt for butiksejer og aut. el-installatør Palle Raaschou. Den voksende nethandel og en vandskade fra lejligheden over butikken var for meget for Palle Raaschou i pensionsalderen – men så skete der noget…

Da Lene og Kenny mødtes

En regnfuld søndag i juli måned i 2018 møder Lene, Palle Raaschous yngste datter, den 42-årige studerende Kenny Traving på Søborg Hovedgade til en date på Grannys House. Ingen af dem havde forestillet sig, at denne date skulle føre til både eventyr med Playmobil-legetøj, hinandens børn og kærligheden.

En drøm opstår!

Lene var jobsøgene alenemor til to dejlige børn på 3 og 5 år, da hun mødte Kenny. Han var en 41-årig studerende og far til en datter på 2 år, der søgte en ny karriere efter år med sygdom. Kenny blev motiveret af Palle Raaschous historie om legetøj, Playmobil og hvordan en svigtende udlejer af butikken samt væksten i e-handel kostede ham drømmen. Mellem Kenny og Lene opstår drømmen om en ny butik – men hvordan skulle det lade sig gøre?

Udfordringerne kommer

Det afsluttende eksamensprojekt nærmede sig for Kenny, mens hans studerede hos EASJ (nu Zealand) i Køge, og en fremtid som ledig nyuddannet nærmede sig. Lenes møder på det lokale jobcenter og jobansøgninger, førte trods sin uddannelse som cand.polit og HD i IT process-ledelse ofte til afslag eller midlertidige stillinger. 

Playmobilland til eksamen

Kenny tager familiens stressede situation som kreativ udfordring. Både børnene og de har fortjent en holdbar fremtid. Som afsluttende eksamensprojekt afleverer Kenny en rapport om iværksætteri af en Playmobil webshop, mens Palle Raaschou starter konstruktionen af et aneks til sit hus – et showroom til Playmobil!

Livet er ikke altid let

Eksamensprojektet om Playmobilland bestod i 2017, og Kenny finder inspiration i iværksætteri og e-handel til videre studier. En inspiration der sætter ham på prøve i 2018, da han under en top-up bachelor i Design og Business på KEA rammes af øjensygdom. Lene tvinges i samme periode i retten om forældre-myndigheden og entreprenøren på Palle Raaschous anneks udebliver fra et halvfærdigt arbejde.

Når solen skinner er der håb

I foråret 2019 vinder Lene retssagen om forældremyndigheden, og får et livgivende åndehul fra en opslidende kamp. I efteråret 2019 kommer endnu en sejr: Bestillingerne på Playmobillands webshop vokser i sådan omfang, at både Kenny og Palle Raaschou kæmper med stress. Kenny sætter studier og studiejob hos e-mærket på pause og alle tre hjælpes ad for at få alt legetøjet sendt- drømmen bliver virkelig!

Tak for bestillingerne i 2019!

Lene og Kenny har brug for dig!

Lene Raaschou og Kenny Traving vil fra 2020 udleve drømmen. De vil genopføre Playmobilland i en tid hvor store stressende supermarkeder, ensartede butikskæder og kæmpe upersonlige webshops stjæler hyggen fra den klassiske legetøjsbutik fra 90’erne. Din hjælp, støtte og glæde til børns leg og fantasi er alt hvad de har brug for!

Støt os på facebook